Antwoord op deze veelgestelde vraag op het gebied van Testautomatisering en Test Tools.

Postman is een handige tool wanneer je RESTful API’s wilt creëeren, delen, testen en documenteren. Het biedt een moderne gebruikersinterface, waarbij er geen gedoe is met het schrijven van lastige code, maar waarbij gebruik kan worden gemaakt van het eenvoudige dataformaat JSON. Voor het versturen van een simple request is het binnen Postman dan ook alleen maar nodig om de URL in te vullen, de verplichte headers en de HTTP method.

Postman biedt alle mogelijkheden die je van een API testtool zou mogen verwachten, hierbij kun je denken aan het designen, mocken en publiceren van je API’s tot aan het monitoren, debuggen en geautomatiseerd testen van je API’s.

Door de eenvoud en volledigheid van Postman kan deze tool worden gebruikt door een ieder die ook maar iets met API’s te maken heeft. Developers kunnen Postman gebruiken voor het bouwen van een applicatie, het debuggen van API’s en het controleren van endpoints en responses. Testers kunnen requests gemakkelijk op verschillende omgevingen uitvoeren en de applicatie zijn gedrag controleren in diverse omstandigheden.

Maak nu een vrijblijvende afspraak over Testautomatisering

Updates ontvangen?
Ontvang maandelijks de nieuwste verhalen uit onze wereld en een overzicht van onze vacatures in je mailbox!