Nieuws: Wij hebben onze krachten gebundeld met Computest en CloseSure! De samenvoeging van activiteiten
en verbreding van de dienstverlening zorgt voor een leidende positie in DevOps.

Lees het persbericht!

Beginnen met testautomatisering

Je begint met het bepalen van de aanpak voor testautomatisering. Daarbij is het handig om de testautomatiseringspiramide te gebruiken. Het uitgangspunt van dit concept, dat is ontwikkeld door Mike Cohn, is dat testen kan gebeuren op verschillende niveaus. Voor elk niveau kan de keuze worden gemaakt om te automatiseren en in welke mate. Het idee hierbij is dat hoe lager op de piramide je zit, hoe meer inspanning er moet plaatst vinden.

Hoe lager in de piramide, hoe eenvoudiger (en dus goedkoper) het is om deze tests te ontwikkelen en te onderhouden. Wanneer je al je resources inzet op bijvoorbeeld geautomatiseerde Userinterface testen zal dit uiteindelijk niet leiden tot het hoogst haalbare rendement.

Het is dan ook belangrijk om je continu af te vragen wat de meest efficiënte manier is om een bepaalde test uit te voeren.

API / Integratietesten en User Interface (UI) Testen

De laag die na het Unittesten de meeste inspanning nodig heeft is de service laag waarin het API / Integratietesten plaatsvindt. Als laatste volgt pas het automatiseren van de UI Testen.

 

Updates ontvangen?
Ontvang maandelijks de nieuwste verhalen uit onze wereld en een overzicht van onze vacatures in je mailbox!