Nieuws: Wij hebben onze krachten gebundeld met Computest en CloseSure! De samenvoeging van activiteiten
en verbreding van de dienstverlening zorgt voor een leidende positie in DevOps.

Lees het persbericht!

Scrum met veel mensen

Je herkent het misschien wel … teams die ondertussen uit vijftien personen bestaan en een Daily Scrum die nooit korter is dan een half uur. Wellicht wordt het dan tijd om de teams op te delen, met meerdere teams te gaan werken en na te denken over het schalen van Scrum. Hier zijn verschillende schalingsmodellen voor te gebruiken. Samenwerking en onderlinge afhankelijkheden worden dan extra belangrijk. Per organisatie is de situatie anders, het is belangrijk om te bekijken welk schalingsmodel dan het beste werkt.

Wij vinden dat je niet per definitie een schalingsmodel in zijn totaliteit hoeft te implementeren. We bekijken samen met je welke behoeftes, risico’s en moeilijkheden/problemen er zijn. Vervolgens gebruiken we verschillende schalingsmodellen als inspiratie om te bepalen wat hierbij het beste kan helpen. De stelregel: ‘maakt <dit> invoeren het complexer of simpeler?‘ komt hier zeker van pas. Het invoeren van een Scrum-of-Scrums zou bijvoorbeeld een goede eerste stap zijn om meer transparantie met betrekking tot afhankelijkheden te verkrijgen en de samenwerking tussen teams te bevorderen. Voorbeelden van schalingsmodellen zijn:

Meer weten over Agile en Scrum?

Wij helpen je bij het succesvol agile werken in IT-projecten of breder in de organisatie. Wil je meer informatie over Agile en scrum?

Updates ontvangen?
Ontvang maandelijks de nieuwste verhalen uit onze wereld en een overzicht van onze vacatures in je mailbox!