We maken de digitale wereld beter. In deze wereld is IT voor organisaties van randvoorwaardelijk naar bepalend gegroeid. IT moet het ‘gewoon doen’. Altijd. We borgen dit onder meer met software testen. Jurriën Kuijpers heeft talloze testtrajecten van dichtbij meegemaakt en vertelt je hier iets meer over onze aanpak.

“Software testen biedt een onderbouwd inzicht in de kwaliteit en veiligheid van je software. Het biedt zekerheid voordat je het gaat gebruiken. En het zorgt ervoor dat je zeker weet dat het precies voldoet aan de eisen die je er vooraf aan hebt gesteld”, zegt Jurriën. “Inmiddels werken we in de volle breedte van IT Quality Assurance, maar van origine en nog steeds zijn we specialist in software testen.”

De testaanpak is bepalend

Testen is namelijk een specialisme. Een goede software tester staat boven de materie en weet altijd een passende aanpak te vinden. Passend bij de omstandigheden en doelstellingen van de organisatie. En altijd gestructureerd. “Of het nu gaat om gedegen uitgeschreven testscripts voor een complex financieel systeem, of een ‘bug hunt’ voor een nieuwe app die morgen in de Play store staat, onze software testers zorgen voor een reproduceerbaar testproces en een aantoonbare kwaliteit”, zegt Jurriën.

Testen is multidisciplinair

Software testen en software ontwikkelen zijn niet meer de strikt gescheiden disciplines die het vroeger waren. Jurriën: “Van een testspecialist in een Agile- of DevOps omgeving wordt bijvoorbeeld ook verwacht dat deze kan programmeren. Is het niet voor het programmeren van geautomatiseerde testscripts, dan is het wel om een collega ontwikkelaar bij te springen in het Agile team.” Het is onze kracht dat wij de samenhang van de werkzaamheden in een (Agile) team heel goed zien en dat we de vaardigheden hebben om de juiste prioriteit binnen alle dynamiek te stellen.

De teststrategie staat centraal

Aan de investering in testen gaat het afwegen van risico’s en het organisatiebelang vooraf. “Software testen is al lang niet meer alleen een operationeel feestje”, zegt Jurriën. “Thema’s als cybersecurity, privacy, performance en usability brengen testen voor organisaties in het strategische domein. Te weinig aandacht voor een van deze onderwerpen kan direct gevolgen hebben voor het imago of de concurrentiepositie van je organisatie.” We stellen samen met jou de teststrategie vast die recht doet aan de belangen van je organisatie en die je grip op de kwaliteit van je software geven.

Testdiensten, ‘wat niet?’

Op de vraag wat SYSQA dan allemaal doet op het gebied van testen volgt “Wat niet?”. We hebben voor het gemak een lijstje voor je gemaakt:

· Testmanagement, testcoördinatie en uitvoerend testen

· Testorganisatie, testafdeling opzetten

· Testautomatisering, testtooling

· Performance testen

· Security testen

· Cloud testen

· Website testen

· Apps testen

· Ketentesten

· Testtrainingen en workshops

· Quickscan & Audit Testen t.b.v. het vaststellen van de volwassenheid van jouw testorganisatie

· Testen binnen Agile, Scrum, DevOps, Continuous Delivery, Waterval

Wil je weten hoe we software testen bij jou aanpakken?
Updates ontvangen?

Regelmatig versturen we een overzicht van de nieuwste en meest relevante artikelen op deze website. Ontvang ze ook in je mailbox!

Updates ontvangen?
Ontvang maandelijks de nieuwste verhalen uit onze wereld en een overzicht van onze vacatures in je mailbox!